De Raad van State is samengesteld uit leden van de vier establishmentspartijen en eurofiel eigenbelang.
Nu de schandvlek op Zeeland, JP Balkenende, zijn gewenste "advies" van de Raad van State binnen heeft is duidelijk geworden dat het kabinet geen nieuw referendum uit wil schrijven inzake de naderende ondergang van natiestaat Nederland. De Volkskrant wist vanmorgen te melden dat het kabinet, ook al zou de Tweede Kamer alsnog een referendum eisen zo'n referendum zal blokkeren. Ondanks de stoere praat van de Balk en Frans Timmermans dat "een kabinet niet bang moet zijn impopulaire beslissingen te nemen" imponeert dit kabinet, de Balk voorop, vooral als een bende doortrapte cynici die bang zijn van het eigen Volk. Het kabinet verschuilt zich achter procedurele beuzelarijen om te voorkomen dat het Volk zal spreken. Daartoe is het kabinet in staat gesteld door het gewraakte "advies" van de Raad van State. Kern van dit "advies" luidt dat het verdrag geen grondwettelijke aspecten meer zou hebben die de grondwet wel had en dat een referendum dus niet aan de orde is. How bloody conveniant. Je zou haast een één-tweetje tussen regering en RvS vermoeden. Laten we eens kijken naar die Raad van State.
De Raad van State bestaat uit een vice voorzitter, die de dagelijkse leiding heeft en 28 leden. De 50 leden in bijzondere dienst beperken zich meestal tot de rechtspraak. De voorzitter is het staatshoofd, in dit geval Beatrix. Wim Lex en Maxima hebben zitting, maar stemmen niet mee. Over de benoemingsprocedure is niet veel bekend. Officieel benoemt de ministerraad, maar Klaas de Vries zegt tegen Trouw van 12 september dat de RvS in de praktijk haar eigen leden benoemt. In hetzelfde artikel worden hoogleraar bestuursrecht Twan Tak en politicoloog Nico Baakman geciteerd. Hun uitspraken liegen er niet om: de samenstelling van de RvS zou ongrondwettelijk zijn omdat de benoemingen politiek geinspireerd zouden zijn. Baakman zegt daar over: "Het heeft helemaal niets met fatsoenlijke werving en selectie te maken. Om staatsraad te worden, moet je lid zijn van het CDA, de PvdA, de VVD of D66." Bestudering van de ledenlijst tonen het gelijk van Baakman aan. Voorzitter Tjeenk Willink: pvda. Aad Kosto: pvda. Winnie Sorgdrager: d'66. Enfin: U voelt hem al aankomen: de RvS is een verlengstuk van de vier establishmentspartijen, die de voorbije decennia zélf de wording van de EUSSR gefaciliteerd hebben. Een aantal van de leden van de RvS heeft nota bene in de voorbije kabinetten posten bekleed en zijn daarom ook persoonlijk bij dit project betrokken geweest. Wie zou van zo'n RvS een onafhankelijk advies verwachten? Nog ernstiger wordt de zaak als we bekijken wie verder nog lid zijn van de RvS. Ik doel met name op de leden:
- P. van Dijk ( Was rechter Europeesch Hof)
- K. Mortelmans ( Hof van Justitie Europeesch Gemeenschappen)
- H. Sevenster ( Hoogleraar Europeesch milieurecht )
- W. Sorgdrager ( Lid ECRI van de Raad van Europa)
- J. Wiebenga ( Was ondervoorzitter Europeesch Parlement)
Deze niet uitputtende opsomming toont aan dat een advies inzake de toekomst van Nederland in (of buiten) de EUSSR door de Raad van State met té veel schijn van vooringenomenheid tot stand gekomen is. Waar de Raad enerzijds door decennialange partijpolitieke benoemingen is gevormd en dus rechstreeks gelieerd is aan de 4 establishmentspartijen bestaat ze daarnaast uit regelrechte eurofiele leden, die financieel of professioneel garen kunnen spinnen bij de verdere ontwikkeling van de EUSSR. De conclusie kán niet anders luiden dan dat het advies van de RvS aan het kabinet de geur van nepotisme om zich heen heeft hangen. Het begint er op te lijken dat het kabinet van JP Balkenende een fluwelen staatsgreep pleegt, daartoe gefaciliteerd door een "advies op bestelling" uit het eigen establishment. Wie meende dat de regententijd achter ons ligt moet maar eens contempleren op de arrogante en hondsbrutale houding van het kabinet jegens de wens van het Volk om zich uit te spreken over die EUSSR.
Bottehond
zondag 23 september 2007
VerRaad van State
Gepost door Rinus H
Labels: Opinie
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten